Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 51 beoordelingen bij Google

Hoe verbeter ik mijn (zakelijk) Engels? Engels verbeteren met 101 tips

Hoe verbeter ik mijn (zakelijk) Engels? Engels verbeteren met 101 tips

Tags: , , , , , ,

Hoe-verbeter-ik-mijn-Engels-101-tips-SR-training-zakelijk-Engels

Hoe kan ik mijn Engels verbeteren?

Je Engels verbeteren kan op vele manieren maar dit is de essentie:

 1. Veel luisteren en lezen
 2. Dan veel spreken
 3. Vervolgens veel schrijven

Je zult de stappen herkennen:

 • Eerst ga je het redelijk verstaan
 • Dan voorzichtig je woordenschat opbouwen en spreken
 • Daarna volgt schrijven

Jouw Engels verbeteren kan gelijk met alle tips in dit artikel. Hoe jouw Engels beter wordt gaan we je hier uitleggen. Met deze tips wordt jouw Engelse taalvaardigheid een stuk professioneler. Engels verbeteren 101 tips!

Bekijk ook het handige stappenplan.

Snel beter Engels spreken en schrijven? Engels verbeteren tips!

We gaan je in dit artikel vele tips geven om je (zakelijke) Engels te verbeteren.
Daarbij gaan we aan de slag met luisteren, spreken, lezen en schrijven. Zo wordt jouw Engels beter!

Even een korte toelichting om een idee te krijgen hoe belangrijk zakelijk Engels is.
We merken in onze aanvragen voor trainingen zakelijk Engels, dat er steeds meer internationaal  wordt gecommuniceerd. Engels is daarbij vaak de voertaal. Zakelijk Engels heb je dus nodig in diverse functies en beroepen.

Daardoor wordt het ook steeds belangrijker om goed Engels te spreken. In steeds meer functieomschrijvingen zie je dat goede kennis van het Engels belangrijk is.

Engels wordt gesproken door zo’ n 1,75 miljard mensen wereldwijd. Er zijn bijna 385 miljoen moedertaalsprekers in landen en miljoenen mensen over de hele wereld die het als tweede taal hebben bestudeerd. Naar schatting 565 miljoen mensen maken er gebruik van op internet.

Genoeg redenen om je Engels nog beter te maken.

We merken in de trainingen Engels die we geven dat zelfvertrouwen vaak een belangrijk punt is.

In de intakes die we met medewerkers doen horen we vaak:

Zakelijk Engels verbeteren met een toverformule?


Er is geen  toverformule die dit allemaal voor je gaat oplossen.
Hoewel sommige mensen denken dat wanneer ze een ‘klooster’ binnenstappen betoverd worden en na een week vloeiend een taal beheersen.

Een taal leren is vooral veel in je opnemen, oefenen en herhalen en dat over een langere periode. Dan beklijft het pas goed. Misschien herken je deze uitvluchten wel om jouw Engels niet te verbeteren.

Natuurlijk zijn er manieren om sneller een taal te leren. Tegenwoordig kun je gebruikmaken van vele mogelijkheden. Op internet is zoveel te vinden. Maar dit is ook vaak het probleem. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn hele goede sites met bruikbare informatie maar ook veel minder relevante sites om je Engels te verbeteren. We hebben de beste sites voor je uitgezocht.

Wij gaan je helpen om jouw Engels te verbeteren met de vele tips. Je kunt dan zelf een keuze maken wat het beste bij je past.

Je Engels verbeteren maar wat is jouw niveau nu?

Laten we beginnen met een test. Op deze site kun je jouw niveau testen. Dit is de niveau bepaling  volgens het ERK (Europees Referentie Kader) in Engels het CEFR (Common European Framework of Reference)  Hier vind je een uitleg van de niveaus. Houdt er rekening mee dat deze testen niet 100% accuraat zijn.

Hoe je Engels beter wordt: eerst zelfreflectie

Engels verbeteren tips –> Ga eerst eens voor jezelf na met welke motivatie jij je taalvaardigheid wil verbeteren.
Ben je bereid er uren in te stoppen, veel te oefenen en niet onbelangrijk, op een regelmatige basis?

Een taal leren binnen een korte tijd is niet mogelijk. Maar je kunt het wel onderverdelen in verschillende stappen. Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar een Engels televisie programma en kijk of je het (redelijk) kunt volgen. Daarna een stapje hoger: het BBC nieuws bijvoorbeeld.

Vergroot je woordenschat. Schrijf op wat je niet weet en oefen dat in gesprekken.
Oefen ook voordat je op een zakenreis of vakantie gaat, daarover lees je hier meer.

Probeer vervolgens zinnen te maken ook al kloppen die grammaticaal niet helemaal. Daarna kun jij je op de Engelse grammatica toeleggen.

Je wordt zo steeds professioneler en je kunt dan ook (zakelijke) uitdrukkingen in het Engels gaan gebruiken.  Zo ga je steeds meer als een native speaker communiceren en steeds minder communiceren als Van Gaal.

Vergroot jouw zelfvertrouwen   

Vaak schort het hieraan omdat mensen bang zijn fouten te maken. Dat er om ze gelachen wordt als iets verkeerd wordt uitgesproken.  Dit is een bepaalde angst. Angst werkt belemmerend op je hersenen. Ga er van uit dat het wordt gewaardeerd dat jij moeite doet om in een voor jou vreemde taal te communiceren in het Engels. Dat jij probeert om een goed gesprek te voeren of een perfecte e-mail in het Engels te schrijven.

Perfectie komt met de tijd

Prima als je de motivatie hebt om jouw Engels perfect te krijgen. Maar perfectie komt met de tijd.
Verdeel het in stappen en laat je niet ontmoedigen als je (veel) fouten maakt, vooral in het begin.
Door je fouten leer je weer. Als je vooruit gaat zal het steeds meer motiveren.

Accepteer dat Engels niet je moedertaal is   

Een native speaker spreekt zijn taal met gemak. Voor jou is het een vreemde taal. Je hersenen verwerken dit anders. Het is een proces wat meer moeite kost. Door veel te oefenen ga je de taal beter begrijpen en heb je sneller woorden paraat. We gaan steeds meer Engelse woorden in het Nederlands gebruiken. Dat helpt ook een beetje.


Engels verbeteren, alle mogelijkheden 

Een vreemde taal hoef je al lang niet meer alleen uit een boek te leren. Het kan natuurlijk wel maar er zijn zoveel andere mogelijkheden om je Engels te verbeteren. Denk daarbij aan:

 • Luisterboeken
 • Podcast lessen
 • You tube
 • Blog artikelen
 • TV programma’s via de BBC
 • Internet
 • Enz. enz.

GIF-afbeelding-weet-je hoe-moeilijk-het-is-eerst-alles-te-vertalen

Verbeter snel jouw Engels: praktische tips

 • Denk niet dat je er komt met alleen spreken. Grammatica leren is nodig om jouw Engels echt te verbeteren. Grammatica heb je nodig als je Engelse mondelinge- en schriftelijke vaardigheden wilt professionaliseren.
 • Maak contact met Engels sprekende mensen. Dat kan op vele manieren tegenwoordig. Wij merken dat ‘gamers’ vaak behoorlijk Engels spreken.
 • Accepteer dat er ook verschillende accenten zijn en het daarom misschien wat meer moeite kost. Laat je niet ontmoedigen wanneer je een accent niet helemaal goed verstaat. Praat je met een echte Fries of Limburger dan moet jij je ook concentreren.

We hebben een leuk filmpje met verschillende Engelse accenten.

 • Probeer je woordenschat te vergroten. Zo voorkom je dat het gesprek traag verloopt omdat je constant aan het vertalen bent. Accepteer dat je Engelse uitspraakfouten maakt.

Lees ook over de verschillen in Brits en Amerikaans Engels.

 • Spreek hardop. Praat tegen jezelf. Dan hoor je hoe je echt over komt, hoe je woordenschat is en hoe vloeiend je spreekt. Je kunt het ook opnemen met je telefoon of tablet dan krijg je een nog betere indruk.


Je gaat fouten maken maar dat is geen probleem. Sommige fouten maken Nederlanders regelmatig in het Engels.  We hebben de 4 meest gemaakte fouten in het Engels bij elkaar gezet.

 • Praat niet te snel. Daardoor ga je fouten maken. In dit filmpje hoor je hoe effectief pauzes in een gesprek kunnen zijn.
 • Oefen in het spellen van woorden.
 • Leer hoe je iemand kunt onderbreken op een beleefde en een meer directe wijze
 • Bepaal wanneer je het beste leert. Ben je een ochtend- of juist een avond mens?
 • Werk met doelstellingen voor de korte- en voor de lange termijn
 • Pak het serieus aan en maak een actieplan! Niet onbelangrijk: hou je eraan.

Engels verbeteren met een cursus

Maak gebruik van MOOC. Dit staat voor ‘Massive Open Online Course’.
Dit zijn een soort van online cursussen die voor iedereen met een internetaansluiting toegankelijk zijn. Google maar eens op ‘MOOC English language’. Er is een groot aanbod en de meeste zijn gratis om een taal te leren.

Of volg een van onze online cursussen. 24/7 per dag beschikbaar en in je eigen tijd te volgen.

Volg een cursus met een native speaker in een 1 op 1 training. Je krijgt dan alle aandacht en de cursus wordt op maat gemaakt. Jouw aandachtsgebieden worden behandeld. Dit werkt zeer effectief. Meer weten over de mogelijkheden?

25 tips om beter te leren

Infographic "25 Ways to Learn Faster"

Bron: essayservice

Beter Engels met deze tips!

Engels verbeteren tips. De tips hieronder zijn allemaal toepasbaar. Sommige tips voer je misschien al uit maar er zullen ook tips bijzitten die je goed van pas komen. We gaan je de diverse mogelijkheden laten zien hoe jouw Engels beter kan worden.

We hebben vele sites voor je en een onderverdeling gemaakt. Zo kun je alles gemakkelijk terugvinden. Kijk wat het beste bij je past en ga aan de slag. Zo ga je stappen vooruit in je Engels taalvaardigheid.

Luisteren in Engels 

Er zijn vele mogelijkheden om luistervaardigheden te verbeteren. Luister geconcentreerd. Zo hoor je de uitspraak goed maar ook waar de klemtoon in een woord wordt gelegd.
Het mooie van het oefenen van luistervaardigheden is dat het op vele momenten kan.
Er zijn in veel Engelse woorden die hetzelfde klinken maar een andere betekenis hebben. Luister goed naar het (soms kleine) verschil.

Spreken in het Engels  

Door te gaan spreken ga je de woorden gebruiken die je geleerd hebt. Misschien dat de zinsconstructies niet helemaal juist zijn. Het gaat nu vooral om het met meer zelfvertrouwen spreken in het Engels. De grammatica is belangrijk. Probeer hier gelijk ook aan te werken. Er zijn online diverse grammatica oefen sites.

 • Spreek met Engelstalige vrienden/collega’s
 • Heb een gesprek voor de spiegel
 • Volg lessen met een native speaker
 • Stop met vertalen vanuit je moedertaal
 • Oefen een eenvoudige presentatie in het Engels
 • Stel jezelf voor in het Engels of oefen een pitch voor jouw bedrijf
 • Oefen op de uitspraak van woorden in het Engels
 • Heb een skypegesprek met iemand
 • Ga op een ‘taal’ vakantie. Je moet dan wel in de taal van het land communiceren en daar leer je veel van
 • Hoe voer je een gesprek als je gaat solliciteren in het Engels
 • Door het spelen van Games met internationale contacten ga je gemakkelijker Engels spreken.

Je kunt je Engelse uitspraak verbeteren door een kijkje te nemen op deze site waar je een woord in kunt voeren en dan de uitspraak kunt beluisteren.

Direct communiceren met native speakers? Maak een gratis account aan en native speakers geven hulp.

Lezen in Engels

Noteer nieuwe woorden en ga ze direct gebruiken. Ben je een beginner start dan met kinderboeken. Als je wat verder bent dan kun je de moeilijkheidsgraad opschroeven. Ben je nog een stap verder dan kun je bijvoorbeeld een blad als News Week of The Times of The Guardian gaan lezen. Onderstreep de woorden die je niet kent, leer ze en ga ze gelijk gebruiken.

Je Engelse woordenschat vergroten?  

Bekijk recepten in het Engels    

Lees boeken en tijdschriften en onderlijn de woorden die je niet kent.

Je kunt je eventueel aansluiten bij een online book club.

Kijk op de SR training Pinterest pagina voor alle tips om jouw zakelijk Engels te verbeteren.

Maak gebruik van een goed online woordenboek zoals die van Cambridge. Of bekijk dit Engelse beeldwoordenboek waarbij je uiteg krijgt d.m.v. plaatjes.

Erg goede site met kant en klare zinnen (met uitleg) over diverse onderwerpen voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

Schrijven in het Engels

Gebruik je telefoon of notitieboekje om nieuwe woorden te noteren. Kijk naar de woordconstructie.
Door veel te gaan schrijven neem je woorden ook beter in je op.

Engels verbeteren tips, Tv/you tube video’s bekijken

 • Kijk naar Engelse televisie programma’s of ‘The BBC news’.
  (met de Engelse ondertiteling voor doven en slechthorenden werkt dat goed)
  Populaire programma’s zijn:  Antique Road Show, Countryfile, Call the midwives, Eggheads en Back in time for tea.


 • Leer 10 woorden per dag en noteer ze, herhaal ze en ga ze in gesprekken gebruiken.

 • Bekijk en leer van de presentatietechnieken van Obama.

 • Zet een dvd op en probeer alles te volgen. Voordeel met een dvd is dat je deze kunt stoppen en terugspelen. Ook kun je de ondertiteling aan en uit zetten.


 • Op TED.com vind je vele verschillende onderwerpen die worden besproken. Kijk of je het allemaal kunt volgen.|

 • Een geweldige sites met praktische korte video’s over alledaagse Engelse dingen zoals:

Naar de tandarts, uit eten gaan, gezondheid, relaties, reizen enz. enz. Maar ook grammatica.


Ook zakelijke video’s om Business English te leren:
Vergaderingen, sales meetings, day at the office, introducing someone enz. enz.


Naast de video’s laat men ook de uitgesproken teksten zien. Zo kun je alles goed volgen.

Engels-verbeteren-hulpmiddelen-zakelijk-Engels

Engels verbeteren, alle hulpmiddelen op een rij

Podcast

Apps

You tube

Audioboeken

Jouw zakelijk Engels verbeteren 

Ben je HR manager of directeur in een internationaal bedrijf? Hier lees je waarom een taaltraining geld oplevert.

Als afsluiting:

 • Probeer in het Engels te denken
 • Geef niet op en blijf oefenen
 • Complimenteer jezelf bij bereikte resultaten
 • Beloon jezelf met een citytrip naar London of New York
 • Test af en toe je vooruitgang.  

BONUS-BONU-BONUS-BONUS

We hebben een E-book wat al meer dan 1500 keer gedownload is.
In ‘The Business English Survival Guide’ vind je vele zakelijke onderwerpen om vooral je zakelijke Engels te verbeteren.

Professionele-Engelse-Emails-brieven-schrijven

De inhoudsopgave:

 • Greetings and introductions, Small talk
 • Welcoming visitors to the company
 • Cross-cultural communication
 • Survival tactics, Survival with the English
 • Giving opinions, Agreeing and Disagreeing
 • Clarifying, Interrupting, Questioning
 • Compromising, Persuading, Apologizing
 • Key business words, Confusing words
 • Conference calls, Telephoning
 • Presentations
 • E-mails the do’s and don’ts
 • Meetings and taking the minutes

Dit boek is normaal € 12,50 maar we geven je als lezer van dit artikel graag € 5,00 korting.

Mis de kans niet om het E-boek voor € 7,50 aan te schaffen.

Klik de knop aan voor het aankopen van het boek. In het volgende scherm kom je in een beveiligde betaalomgeving. Voer vervolgens bij ‘heeft u een kortingscode’ de code in en je ziet gelijk het verlaagde bedrag verschijnen vóórdat u afrekent.
Dit is de kortingscode: NBLKB

naar het boek(hier vind je trouwens al onze E-boeken, ook de 3 GRATIS E-boeken)

We zijn heel benieuwd welke tips het beste bij jou passen. Hoe leer je het makkelijkst en waar heb je het meeste profijt van. Jouw reactie kun je hieronder achter laten.

Deel dit artikel ook met anderen die hun Engels willen verbeteren. Bedankt daarvoor.

Met de knop hieronder kun je het artikel als pdf opslaan, printen of versturen als e-mail.

stuur me tips en nieuwe blog artikelen

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.