Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat
Test je ‘Kerst’ Engels, 12 vragen.
Direct bellen!

Test je ‘Kerst’ Engels, 12 vragen.

Tags: ,

Test jouw Kerst Engels blog SR training

 

Hoe goed is je ‘Kerst’ Engels?

Mocht je zakelijk of privé gasten ontvangen rond de kerst die Engels spreken dan is het handig om het een en ander over Kerst te weten. Maar… misschien weet je sommige dingen al.

 

 

 

Daarom: de ‘Christmas’ test.
(en niet stiekem eerst opzoeken)

 

 1. De Kerstboom werd in Engeland geïntroduceerd in: 1524, 1789, 1841 of 1903?
 2. ‘Christmas eve’ is op: 24 of 25 december?
 3. In 1647 oordeelde Oliver Cromwell dat feesten op Kerst immoreel was. Pas bij zijn aftreden in 1660 werd het feest weer hersteld. Waar of niet waar?
 4. Is de Queen’s speech op Kerstdag, Nieuwjaarsdag of de laatste zondag van december?
 5. Het traditionele Kerstdiner bestaat traditioneel uit een grote Gans, geroosterde Kalkoen of Patrijs?
 6. Een mince pie is een hartig cakeje van bladerdeeg gevuld met gehakt (mince) of is het een zoet cakeje van bladerdeeg gevuld met mincemeat.
   

  Hoe gaat het met je Kerst Engels, tot nu?

   

 7. De ‘Christmas pudding’ hoort er bij. Deze wordt een week voor de Kerst gemaakt, enkele weken voor de Kerst, enkele maanden voor de Kerst?
 8. Hoe wordt tweede Kerstdag genoemd: ‘the day after xmas’, ‘Boxing Day’, ‘Santasecond’, of ‘Saint Stephens Day’?
 9. Waar of niet waar? De eerste Kerstkaart voor het goede doel werd uitgegeven door Unicef in 1949 en was getekend door een 7 jaar oud meisje.
 10. Een ‘Carol’ is een Kerstlied, een carrousel met Kerst lekkernijen, de oorspronkelijke naam van de vrouw van de Kerstman.
 11. Een ‘Christmas cracker’ is een traditionele mop met Kerstmis als onderwerp, een papieren koker in folie met 2 gedraaide uiteinden of een speciale toast die alleen met Kerstmis wordt gegeten.
 12. Na de Kerst krijgen we ‘Oud en Nieuw’, is ‘New years eve’ op oudejaarsavond of is het op nieuwjaarsavond?
  Kerst decoratie

 

Antwoorden:

1) In 1841 werd de Kerstboom door Queen Victoria’s Duitse man, (prins Albert) in Engeland
geïntroduceerd. Deze stond in Windsor Castle. Al snel verspreidde de traditie zich en sommige mensen hadden de Engelse vlag als piek in de boom.

2) Op 24 december: de Kerstman komt dan ’s nachts langs en levert met zijn arrenslee en rendieren de cadeaus voor de kinderen af. ’s Ochtends vinden de kinderen die dan in een ‘stocking’ of in een zak.

3) Waar.

4) Op Kerstdag.

5) Geroosterde kalkoen, vaak geserveerd met gammon (soort ham). De Kerst maaltijd bestaat daarnaast uit verschillende soorten groenten en geroosterde aardappelen en puree. Een saus en de ‘stuffing’. Dat kan een stuffing zijn in de kalkoen maar daarnaast ook bijvoorbeeld een bread stuffing die apart wordt opgediend.

6) Een zoet cakeje. Mince meat is een vulling van rozijnen, krenten, amandelen enz. en natuurlijk gaat er ook weer alcohol in.

 

Nog 6 te gaan, hoe is het met je kennis?

 
7) Enkele maanden voor de Kerst. Dit is een pudding (niet pudding zoals wij die kennen) van rozijnen, krenten, broodkruim, brandy, amandelen, kaneel en nootmuskaat enz. . Omdat er veel alcohol in wordt verwerkt, blijft de pudding lange tijd goed en wordt door het fermenteren extra lekker. Traditioneel is de afsluiting van de Kerst maaltijd. Er wordt whisky over de pudding gegoten en dit wordt aangestoken. Het licht gaat uit en de pudding wordt ‘verlicht’ binnen gebracht.

8) Boxing Day
Dit wordt zo genoemd omdat vroeger, rijke mensen de ‘overblijfselen’ van Kerstdag maar ook presentjes in ‘boxes’ deden en dit dan het aan het personeel gaven. Ook Saint Stephens Day is goed, dit komt vanuit de Ierse traditie.

9) Waar.

10) Een Kerstlied, vaak gezongen door een koor(tje) in kerken en op pleinen.

11) Een ‘Christmas cracker’ is een papieren koker in folie met 2 gedraaide uiteinden en een koordje. Het ziet er uit als een groot zuurtje. Iedere persoon kruist zijn armen en gebruikt de rechterhand om de cracker vast te houden en met de linkerhand wordt de cracker van de buurman/vrouw open getrokken. Een kleine knal is hoorbaar en vaak zit er in de cracker een klein cadeautje en papieren kroon die iedereen op zet.

12) Wat wij oudejaarsavond noemen is ‘New years eve’ in het Engels.

 

 

 • Wil je iedereen laten weten dat je met de Kerst niet op kantoor bent?
  We hebben 5 afwezigheidsmeldingen in het Engels voor in jouw e-mail. 

 
Vind je het leuk om dit artikel te delen? Dan kan hieronder. Bedankt.

Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Sharing is caring. Thanks a lot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.