Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 51 beoordelingen bij Google

Een taaltraining levert geld op: 4 redenen!

Een taaltraining levert geld op: 4 redenen!

Tags: , ,

Waarom een investering in taaltrainingen geld oplevert

Waarom een investering in taaltrainingen zich zal terugbetalen

Een taaltraining is een goede investering. Bedrijven fuseren, worden overgenomen, krijgen buitenlandse hoofdkantoren, of buitenlandse bestuurders. In korte tijd dienen het bedrijf en hun medewerkers zich aan te passen aan de andere omstandigheden.

Communicatie verloopt in een buitenlandse taal. Telefoongesprekken en conference calls, e-mails. Rapporten niet meer in het Nederlands maar voor ieder toegankelijk in (vaak) het Engels. En cultuurverschillen gaan ook meespelen.

Je hebt jouw bedrijf zien groeien in markten waarvan je dacht die nooit te betreden toen je begon.
Je bent begonnen om bij het aannemen van nieuwe medewerkers ook te kijken naar hun talenkennis.
Daarbij zie je dat er ook wel eens  een overschatting van de kennis van het Engels is.
De  wereld wordt steeds kleiner en mondiale ontwikkelingen op allerlei gebied raken jouw bedrijf ook.

In een  rapport zegt Harvard Business School professor Robert Steven Kaplan, (die meer dan 20 jaar bij Goldman Sachs werkte) dat  succesvolle bedrijven een taalstrategie moeten hebben.  Als dit niet herkend en erkend wordt kom je in rap tempo op een achterstand met je bedrijf.

Hij zegt: ‘Het maakt niet uit in wat voor  industrie je zit’.

‘Het ontbreken van een taalstrategie is een blinde vlek en maakt internationale bedrijven erg kwetsbaar. ‘De taalstrategie dient kwetsbaarheid te voorkomen en een voorsprong te creëren op de concurrentie’. ‘Houd het bedrijf hier zich niet mee bezig dan gaat het geld kosten’.

 

Het belang van professioneel communiceren in het Engels

‘We zien regelmatig in bedrijven waar we trainingen zakelijk Engels geven, dat men de noodzaak wel inziet maar zich niet voldoende bewust is van het belang.’

Medewerkers die niet adequaat mondeling- en schriftelijk kunnen communiceren maken (vaak onbedoelde) fouten en/of  voelen zich onzeker.
Een taaltraining kan helpen dit te voorkomen.

Zij vragen veel aan andere collega’s, durven geen (telefoon) gesprekken in een andere taal te voeren of zoeken dingen op in Google translateDeze rechtstreekse vertalingen zijn funest als je professioneel wilt communiceren’.


DOWNLOAD HET WHITEPAPER MET ALLE ONDERZOEKRESULTATEN


 

 Een taaltraining levert geld op

 1. Door goed te communiceren in een vreemde taal zal de productiviteit toenemen.

   

  Een studie (uitgevoerd door IDG Research Services en uitgebracht door Rosetta Stone) toont aan dat 90 procent van de senior managers de ‘taaluitdagingen’ in hun bedrijven erkennen maar niet voldoende actie ondernemen. Erkent wordt dat dit leidt tot minder productiviteit: klantondersteuning vraagt meer tijd en leidt vaak tot extra stress. Het ontwikkelen van een taalstrategie door HR zal samenwerking, loyaliteit van werknemers en productiviteit verhogen. 2. Je hebt een voorsprong op de concurrentie

   

Talenkennis kan een wereld van potentiële groeimogelijkheden bieden. Vooral als jouw concurrentie zich hier veel minder mee bezig houdt. (en dit artikel niet leest 🙂 Volgens een onderzoek dat werd gevoerd onder bijna 1900 medewerkers uit meer dan 300 bedrijven wereldwijd blijkt dat  meer dan de helft van de medewerkers zei dat taalopleidingen hen in staat stellen om klanten beter te bedienen.

Taalvaardigheden zijn een essentieel communicatie-instrument voor het opbouwen van nieuwe relaties en het versterken van bestaande relaties. Het ontwikkelen van een taal strategie kan uw bedrijf een voorsprong op de concurrentie te geven.

 1. Intern investeren i.p.v. extern investeren

   

Omdat de wereld steeds kleiner wordt en we steeds meer met andere landen samenwerken is het essentieel dat eigen medewerkers hun ‘talen’ spreken.  Het levert veel meer op om in eigen medewerkers te investeren dan meertalige consultants in te huren voor specifieke projecten. Een talenprogramma kan een onderdeel zijn voor de ‘high potentials of andere gemotiveerde medewerker om hen aan het bedrijf te binden. Een taaltraining die net zo belangrijk is als een management- of leiderschap training.
We kunnen u helpen met een cursus zakelijk Engels in heel Nederland en in iedere sector.

 1. U kunt sneller groeien met uw bedrijf

   

De generatie Y sprak hun talen al beter dan de generaties ervoor maar de potentie zit vooral in de ‘Millennials’. De generatie die uw toekomstige medewerker zal zijn. Zij hebben al een veel meer mondiale kijk op dingen en staan open voor internationale ontwikkelingen en contacten. Reizen veel meer en zijn bekend met andere culturen.

Taaltrainingen voor deze medewerkers kunnen ervoor zorgen dat u sneller met uw bedrijf kan groeien omdat zij al veel meer ‘internationaal’ zijn opgegroeid. Verschillende culturen al kennen en weten wat er in de wereld speelt.

‘We merken bij de aanvragen naar taaltrainingen door bedrijven, dat het niet meer een extra incentive voor medewerkers is maar een harde noodzaak. Ook bedrijven die niet internationaal opereren zijn vaak afhankelijk van buitenlandse leveranciers waarbij een goede talenkennis essentieel is.
Hoe je de juiste keuze voor een taaltraining zakelijk Engels maakt.

Wilt u als bedrijf  eens van gedachte wisselen over het opzetten van een taalstrategie dan horen we het graag’. Lees ook over onze bedrijfstrainingen.

Graag horen we jouw ervaringen. Laat hieronder een reactie achter. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.