Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 50 beoordelingen bij Google

Zakelijk Engels: 7 verschillen met school Engels

Zakelijk Engels: 7 verschillen met school Engels

Tags: , ,

zakelijk Engels: de verschillen met schoolEngels

Is school Engels en vakantie Engels te vergelijken met zakelijk Engels?
Het antwoord kan kort zijn: Nee! Lees verder: Zakelijk Engels – 7 verschillen met school Engels.

Zakelijk Engels: 7 verschillen met school- en vakantie Engels

We horen regelmatig ‘onze medewerkers spreken aardig zakelijk Engels want zij hebben minimaal een HBO niveau’. Maar wil je professioneel communiceren in zakelijk Engels dan is er een (groot) verschil met school- en vakantie Engels.
Soms wordt ook de kennis van het zakelijk Engels overschat.

Een MBO niveau legt een aardige basis voor ‘vakantie Engels’: je verstaanbaar kunnen maken in een land waar ze het Nederlands niet spreken.

Met een HBO niveau ben je vooral gewend om over specialistische onderwerpen in het Engels te communiceren die te doen hebben met jouw studie. Denk daarbij aan het schrijven van een proefschrift, scriptie of thesis.

Zakelijk Engels is een specialisme, de verschillen met school Engels:

Zakelijk Engels dient een bepaald doel

Het is de internationale taal als het om zakendoen gaat. Met als doel een professionele mondelinge- en schriftelijke communicatie met collega’s en klanten. Daarbij is kennis van de cultuur ook een belangrijk onderdeel. Door de cultuur te kennen krijg je de gunfactor en kun je beter internationaal zakendoen.

Zakelijk Engels vraagt andere vaardigheden

Waar je op school vaak een basis leert en deze kennis wordt getoetst in een examen is dat anders bij zakelijk Engels. Het gaat hierbij vaak om vaardigheden zoals het geven van een presentatie in het Engels. Het bijwonen van vergaderingen in het Engels of professionele Engelse e-mails schrijven. Maar ook een introductie van het bedrijf in het Engels kunnen geven.

Zakelijk Engels is er om zaken te doen

Op school wordt je wegwijs gemaakt in het schrijven en spreken in het Engels. Daarbij gaat het om alledaagse onderwerpen in het Engels. Je verstaanbaar kunnen maken in een restaurant of je woordje kunnen doen op vakantie.

Engels is een zakelijke omgeving wordt gebruikt om tot zaken te komen. Iedereen heeft het druk dus het gezegde ‘tijd is geld’ gaat hier zeker op. Je moet dus vooral kort en krachtig je doel bereiken.

Zakelijk communiceren in het Engels vraagt om een specifieke woordkennis

Zo dien je vooral ook kennis te hebben van Engelse vaktechnische woorden. De basis is hierbij Business English. Daarnaast heb je een kennis nodig van specifieke Engelse woorden op jouw vakgebied.

Zit je in de scheepsbouw dan bouw je een andere woordkennis op dan wanneer je bijvoorbeeld met bakkerijproducten werkt.

Je communiceert formeler

Met school Engels kun je algemene gesprekken voeren. Met de basiskennis kun je behoorlijk op weg vooral als je leert volgens een stappenplan.

In een zakelijke omgeving gebruik je een formele toon. De eenvoudige Engelse woorden worden vervangen door een meer formele (professionelere) Engelse variant. Je voert een zakelijk gesprek in het Engels anders dan wanneer je informeel communiceert.

Schriftelijk communiceren in Business English

Leer je op school een Engelse brief of e-mail schrijven of misschien een sollicitatiebrief dan heb je het wel gehad. Moet je professioneel schriftelijk communiceren dan vraagt dat extra kennis.

Denk daarbij aan het schrijven van rapporten, verslagen, notulen enz. Hierbij komt dat je kritisch moet kunnen lezen en analyseren.

Zakelijk Engels gebruik je veel meer

School Engels zal je gebruiken op sommige momenten. Heb je een baan met een internationaal karakter dan zal je regelmatig ( zelfs dagelijks) mondeling- en schriftelijk communiceren.

Kijk maar eens naar deze opsomming van zakelijke onderwerpen in het Engels waarmee je dagelijks te maken hebt.

Daardoor maak je, in het begin, misschien fouten maar door het Engels regelmatig te gebruiken ga je het niveau ook verbeteren.

Zo zie je dat er aardig wat verschillen zijn tussen school- en vakantie Engels en zakelijk Engels.

Op deze Engelse site 5 redenen waarom Business English belangrijk is voor je carriëre.

Een bedrijfstraining zakelijk Engels is daarom een maatwerktraining afgestemd op de doelstellingen van het bedrijf en de medewerkers. Lees daarom hoe je het beste rendement uit een cursus Business English haalt.

Zo’n speciale interactieve en praktijkgerichte cursus zakelijk Engels heeft vele voordelen.

neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.