Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 51 beoordelingen bij Google

Een compleet boek voor Engelse e-mails en brieven

Een compleet boek voor Engelse e-mails en brieven

Waarom heb je het boekcomplete-guide-to-business-emails-and-letters-Sheila-de-Wit-SRtraining
‘The Complete Guide to Business Emails and letters’ geschreven?

 

Ik werk al vele jaren met diverse boeken voor mijn trainingen zakelijk Engels, (ook van bekende auteurs op dit gebied) maar wat ik vond was gefragmenteerde informatie. In het ene boek vind je veel over de opbouw, in het andere over beleefdheidsvormen, weer een ander met zeer specifieke informatie die niet altijd relevant is. Ook zijn de boeken niet altijd up to date.

 

Ik wilde en zocht een boek waarin alles was terug te vinden, maar dat was er niet.
Dat was mijn motivatie om ‘The complete Guide to Business Emails and Letters’ te schrijven.
Gebaseerd op wat ik in mijn trainingen van deelnemers hoor.

 

 • Wat is er anders aan jouw boek?
  Ik heb goed geluisterd waar behoefte aan is en wat medewerkers lastig vinden en daar het boek op afgestemd.
  Het is een vooral praktisch boek waarmee je gelijk aan de slag kunt met Engelstalige e-mails en brieven. Het is ook zeer bruikbaar als naslagwerk. In andere boeken heb je vooral veel invuloefeningen, dat wilde ik niet. Ik wilde een boek met antwoorden op de dagelijkse praktijk. Zo nemen deelnemers hun eigen e-mails mee naar de cursus en dat is het uitgangspunt voor verbetering.
  Daarnaast heb ik ook specifieke informatie toegevoegd voor de diverse beroepsgroepen die daar de meeste behoeften aan hebben.

 

 • Welke beroepsgroepen zijn dat?
  Ik ben er van uit gegaan dat het boek voor iedere beroepsgroep interessant moet zijn maar daarnaast heb ik specifieke onderwerpen toegevoegd.
  Specifieke e-mails en brieven voor bijvoorbeeld management assistenten, medewerkers in de financiële sector, logistiek enz. Ook is er veel aandacht besteed aan e-mails en brieven voor Human Resources managers en medewerkers.


  Hoe is ‘The Complete Guide to Business Emails and letters’ opgebouwd?

   

  Eerst wat algemene informatie over e-mails en brieven schrijven in het Engels. Daarna wat specifieker: wanneer gebruik je een komma, wanneer een dubbele punt, wanneer een onderbreking streepje. Hoe schrijf je data en tijden in Brits Engels en Amerikaans Engels enz.

Daarnaast veel voorbeeld brieven en e-mails. De ‘Handy phrases’ komen ook regelmatig terug:
voorbeeldzinnen die je gelijk in jouw e-mail of brief kunt gebruiken.

Vervolgens voorbeelden van e-mails en brieven in het Engels voor diverse beroepsgroepen.

Ook is er aandacht besteed aan cultuurverschillen en hoe je hier mee omgaat. Over formeel en informeel communiceren.

In het boek vind je ook informatie over hoe je op een beleefde manier toch dringend over komt als je iets gedaan wilt krijgen. Welke vraagstelling je moet gebruiken en welke zinformulering.

Afsluitend is er een overzicht van ‘gewone’ woorden in het Engels en de zakelijke versie daarvan.
(inhoudsopgave)

 

 • Ben je er lang mee bezig geweest?
  In de zomermaanden worden er vaak minder cursussen zakelijk Engels bij bedrijven aangeboden i.v.m. de vakantie. Deze tijd heb ik benut voor het boek. Het was veel werk. Het boek bevat 75 bladzijden.
  Vervolgens heb ik de proefversie door diverse medewerkers in bedrijven laten lezen. HR managers en medewerkers, managers in diverse sectoren, trainers in zakelijk Engels.
  Eigenlijk hadden die geen toevoegingen maar waren erg enthousiast over het resultaat.

 

Enkele reacties op ‘The Complete Guide to Business Emails and letters:

 

Het boek is erg uitvoerig en alle onderwerpen die je kan bedenken komen terug. Het boek is een prettige leidraad om een goede opbouw en structuur in je correspondentie te hanteren. Meer dan voldoende bruikbare tips die bijdragen aan een efficiënte manier van communiceren in het Engels. Met name zeer bruikbaar voor professionals die zoekende zijn in het zakelijk gebruik van Engels.

Kim Pietersen – eigenaar Rietbergen Personeel & Organisatie


Het boek gaat ons echt helpen om op de juiste manier in het Engels te communiceren en ik zal het dan ook zo spoedig mogelijk bij ons intern bespreken.
De structuur, leestekens, algemene etiquette, wanneer formeel, wanneer informeel, maar ook zaken als datum en tijd kunnen, wanneer die op de juiste manier worden gebruikt, een e-mail een meer professionele uitstraling geven. Daarnaast zijn de vele tips en “do’s” en don’ts” erg handig en zullen wij ook zeker gebruik kunnen en gaan maken van de diverse voorbeeld brieven (inclusief die met betrekking tot HR) in het boek.
Ik ben persoonlijk erg enthousiast over het resultaat en kan het boek dan ook bij iedere organisatie die Engelse communicatie voert aanraden.

Peter Rodenburg Manager Operations A&B Groep


In dit boek is er over alles nagedacht om Engelse schriftelijke communicatie tijdens werk op de juiste wijze toe te passen. Als HR professional is dit een boek bij uitstek om te raadplegen op momenten wanneer je hulp kunt gebruiken. Tijdens het opstellen van Emails, vacatures, brieven etc.
Geen droge stof, maar overzichtelijke, heldere tekst en uitleg met tips en voorbeelden. An applicable tool!

Judith Schagen – van Overveld HRM medewerkster KWS


 

 • Is jouw doelstelling behaald?

  Op de eerste plaats wilde ik het boek vooral schrijven om medewerkers in de bedrijven waar ik de cursussen zakelijk Engels verzorg zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen.
  Als lesmateriaal dus.

Het is een vooral praktisch boek geworden wat ook mijn insteek was. Het is bruikbaar binnen diverse bedrijfstakken en beroepsgroepen. Inmiddels is er ook interesse getoond vanuit de onderwijs sector.

Via social media kreeg ik ook de vraag of men het boek kan kopen. Het boek is inmiddels verkrijgbaar.
Als E-boek maar ook in een hard copy versie.

 

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Wij komen naar u toe. Onze taalcursussen geven wij als in-companytraining in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, van Den Bosh tot Den Haag, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk de locaties van onze klanten.

google-map-logo

STEL UW VRAAG
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.