Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 51 beoordelingen bij Google

Verhuizen naar Engeland, 11 dingen die je moet weten

Verhuizen naar Engeland, 11 dingen die je moet weten

Tags: , ,

Plaatje-verhuizen-naar-Engeland
Verhuizen naar Engeland

Ga je verhuizen naar Engeland dan moet je dit weten

Ben je bekend met Engeland?

Verhuizen naar Engeland. Behalve ‘exciting’ London en andere grote steden zijn er tal van pittoreske gebieden zoals de Cotswolds die verhuizen naar Engeland aantrekkelijk maken. Lees de tips.

Ben je weleens op vakantie in Engeland geweest dan weet je dat je vaak op korte afstand van een drukke stad zo de natuur in rijdt. Leuke dorpjes waar mensen op een gemoedelijke manier met elkaar omgaan.

Oude ambachten van heel vroeger,  kom je nog steeds regelmatig tegen.
Je ziet er een scala aan oude huizen en boerderijen uit vorige eeuwen die helemaal zijn gerestaureerd.

Het uitgaansleven naar bijvoorbeeld ‘the pub’, spreekt ook velen aan.
Pubs met mooie namen als ‘The horse and Hound’ met prachtige rieten daken. Ook op het platteland zijn de snelwegen en treinstations vaak op korte afstand te vinden.
Dat maakt verhuizen naar Engeland voor veel mensen aantrekkelijk.
Gewoon vanwege het land en de mensen ,maar misschien ook voor studie of als je internationaal zaken wil gaan doen.

Verhuizen naar Engeland, let hierop:

 • Doe eerst gronding onderzoek

Klinkt als een open deur maar dit wordt vaak pas (te) laat gedaan. Of nog erger men verdiept zich er pas in als men ter plaatse is. Je zou eigenlijk moeten verhuizen naar Engeland met het gevoel of je er al alles over weet. Kijk naar mogelijkheden tot werk (of zorg dat je al werk hebt) , kosten voor levensonderhoud, verzekeringen, accommodaties, gezondheidszorg, openbaar vervoer en ga zo maar door.

 • Heb je de verhuizer geregeld?

Wanneer je naar Engeland gaat verhuizen heb je een aantal mogelijkheden. Zo kan je de inboedel vervoeren over het water, de weg of door de lucht. Dat heeft allemaal een apart prijskaartje.
Je kunt het beste in zee gaan met een internationale verhuizer. Deze kent de invoerregels en heeft de kennis over het importeren van goederen.

Zo zijn er speciale sites waar je diverse offertes in 1 keer aan kunt vragen.

Naar Engeland verhuizen na Brexit

Waar je ook veel informatie kunt vinden is op de site van de Britse ambassade

 Regel administratieve zaken

 • Is al het papierwerk in orde?

Je kunt je niet zomaar vestigen in Engeland. Je kunt vrij naar Engeland reizen maar wil je echt verhuizen dan heb je na een verblijf van 6 maanden wel een verblijfsvergunning nodig.

Er zijn verschillende soorten verblijfsvergunningen dus verdiep je daar in. Zo zijn er vergunningen voor studenten, tijdelijke werknemers, laag- en hoog geschoolden enz.
Zeker na Brexit is het goed je hier in te verdiepen.

 • Heb je een National Insurance Number?

Zonder dit nummer kun je niets. Bij ons bekend als het ‘Burger Service Nummer’.

Het aanvragen van een internetverbinding, bankrekeningnummer, accommodatie, werk enz. kan alleen met een National Insurance Number. Maar ook als je gebruik wilt maken van een dokter of ziekenhuisdiensten heb je dit nodig.

 • Zorg dat je alles hebt afgehandeld

Het verhuizen naar Engeland is al een behoorlijke inspanning en iets wat je misschien wel éénmalig doet. Als je er eenmaal bent komt er genoeg op je af. Daarnaast ga je nieuwe mensen ontmoeten, je start met je nieuwe baan, gaat studeren of de kinderen gaan naar school. Wat je dan vooral niet wil is telefoontjes en e-mails over allerlei onafgewerkte zaken.

Zorg dat je dus in Nederland schoon schip hebt gemaakt voor de verhuizing naar Engeland.

Bereikbaarheid

 • Zorg dat je snel bereikbaar bent

Een telefoon (desnoods eerst prepaid) heb je nodig, een internet verbinding. Dit zijn dingen die je liefst van te voren al geregeld hebt.

 • Je bent niet op vakantie

Misschien heb je tijdens jouw vakantie wel besloten over naar Engeland te verhuizen maar ‘woon’ je er eenmaal dan komen er anderen dingen op je af.

Ontdek de omgeving eerst eens goed, kijk waar de ‘locals’ hun boodschappen doen, waar ze uit eten gaan en waar een goede loodgieter (bijvoorbeeld) is te vinden..

Leer je buren kennen, vraag hen om informatie over diverse dingen. Zo voel jij je al snel een van de ‘locals’.

Financiën

 • Regel je financiën

Zorg dat je zo snel mogelijk een ‘bank account’ afsluit. Je geld kan dan gestort en opgenomen worden. Ook kan je pinnen. Zorg dat je een buffer hebt wanneer je voor onverwachte kosten komt te staan.

Verdiep je van te voren ook in het Belastingsysteem wanneer je naar Engeland wil verhuizen.

Heb je bijvoorbeeld ook nog inkomsten uit Nederland dan moet je daar rekening mee houden.

Jouw huisdier gaat mee?

 • Vergeet je huisdier niet

Letterlijk zal je jouw huisdier niet vergeten maar er gelden strenge regels voor het meenemen van huisdieren naar een ander land. Engeland is een eiland en men wil geen ‘ziekten’ importeren dus
de regels zijn streng. Vaak moet een dier (enkele maanden) in quarantaine, krijgt een  micro-chip enz.

Verhuizen naar Engeland: taal en cultuur

 • Ken de taal en cultuur

Ga je naar Engeland verhuizen dan verhuis je ook naar een andere cultuur. Nederlanders staan er om bekend vrij direct te zijn (lees: komen vaak bot over). Verdiep je daarom in de cultuur en weet wat je beter wel en wat je beter niet kunt doen en zeggen. Misschien heb je al een goede kennis van het Engels maar je hebt nu de kans om dit verder te professionaliseren.

Omdat je het een groot deel van de dag (moet) spreken kan je daar je voordeel mee doen. Zorg dat je onbekende woorden noteert en probeer die dan ook gelijk weer te gebruiken. Zo krijgt je talenkennis een ‘boost’.

Misschien ook handig als je Engelse bedrijfsvormen en functietitels kent en over voldoende zakelijk Engels woordkennis beschikt.

Onderwijs

 • Verdiep je in het onderwijs systeem

Heb je kinderen die naar school gaan dan zal je merken dat het onderwijs systeem volledig anders is dan in Nederland. Het goede nieuws, tot op een bepaalde leeftijd is het kosteloos.

Daarnaast zal je merken dat men andere leeftijd indelingen hanteert en andere onderwijsvormen.

Met deze tips heb je een mooie checklist als je gaat verhuizen naar Engeland. Succes met de verhuizing.

Ken je mensen met verhuisplannen? Deel het bericht dan hieronder. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.