Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 31 beoordelingen bij Google

Internationaal solliciteren via social media

Internationaal solliciteren via social media

Tags: , ,

Internationaal solliciteren via social media
Internationaal solliciteren

Hoe gebruik je social media om internationaal een baan te vinden

Lees verder voor alle tips en wat je vooral niet en wel moet doen.

Omdat een groot deel van het hedendaagse leven zich in de online wereld afspeelt, speelt een groot deel van het sollicitatieproces zich daar ook af. Een sollicitatiegesprek via  skype met een marketing manager in New York vanuit je zolderkamer in Amsterdam. Daar kijkt niemand meer van op. Toch is dit niet voor iedereen even makkelijk. De vacatures weten we wel te vinden maar hoe zit het met social media? En wat moet je vooral niet doen? In dit artikel leggen we dat uit: internationaal solliciteren via social media.

Jouw online profielen zijn onderdeel van jouw cv

Tijdens een sollicitatiegesprek op kantoor is het belangrijk om er representatief uit te zien. Omdat een groot gedeelte van het sollicitatieproces zich tegenwoordig dus online afspeelt is het belangrijk om ook online een goede weergave van jouw persoonlijkheid neer te zetten. Maak dus op LinkedIn, Facebook en Instagram een account aan en zet hier foto’s op die een goed beeld van jezelf schetsen.

Wat je vooral niet moet doen

Om er voor te zorgen dat jouw social media profielen niet een averechts effect hebben op jouw sollicitatie is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Let erop dat er geen extreme uitspraken zichtbaar zijn, dat je je oude werk niet zwart maakt of dat er geen illegale acties te zien zijn op jouw profiel. Recruiters mogen jouw social media officieel niet bekijken tijdens het sollicitatieprocess maar het gebeurd toch. Kortom, zorg er dus voor dat je verzorgde profielen hebt. Want je gaat ook niet onverzorgd naar een sollicitatiegesprek.

Maak jouw profielen in het Engels

Om ervoor te zorgen dat internationale recruiters jouw profielen kunnen lezen zul je jouw profielen moeten vertalen naar het Engels. Het is een kans om te laten zien hoe jouw beheersing van de taal is. En daarnaast is het de taal die de meeste recruiters beheersen. Het vergroot dus de kans op het krijgen van een baan aanbod als je internationaal gaat solliciteren.

Het is echter begrijpelijk dat je niet elke post op jouw social media wilt vertalen. Begin daarom als eerste met jouw LinkedIn profiel omdat hier het vaakst gebruik van wordt gemaakt tijdens het sollicitatieproces. Vergeet niet per ervaring in het Engels te vertellen wat je hebt moeten doen.

Netwerk er op los

Om optimaal gebruik te maken van jouw profielen kan je een aantal stappen ondernemen om de kans op een baanaanbod te vergroten.

  • Facebookgroepen

Het is handig om gebruik te maken van de internationale Facebookgroepen die over jouw vakgebied gaan. Hierin kan je eventueel ook een oproep plaatsen of in contact komen met mensen die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

  • Bedrijven volgen

Volg alle internationale bedrijven waar je voor zou willen werken. Ook de specialisten in jouw vakgebied, en vergeet niet de kleinere bedrijven. Hierdoor weet je wat er speelt in jouw markt. Deze kennis kan je weer helpen in het sollicitatieproces.

  • Netwerken op LinkedIn

Gebruik LinkedIn waarvoor het gemaakt is: netwerken! Voeg alle mensen toe waar je een connectie mee hebt, professioneel en persoonlijk. Dit zorgt dat je in aanraking komt met nieuwe mensen en misschien wel bedrijven en recruiters.

Zorg voor een origineel visitekaartje

Begin een Engelstalige blog over jouw vakgebied of passie zodat je aan jouw toekomstige werkgever kan laten zien dat je creatief, welbespraakt en begaan bent. Het is een goede visitekaart en een andere manier voor jouw toekomstige werknemer om je te leren kennen en een goede 1e indruk te maken.

Pas deze tips toe, maak een mooi CV en solliciteer er op los!

Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Sharing is caring. Thanks a lot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.