Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 30 beoordelingen bij Google

Tips voor een Engelse videosollicitatie

Tips voor een Engelse videosollicitatie

Tags: , ,

Tips-voor-een-Engelse-videosollicitatie-

Jouw Engelse videosollicitatie ‘nailen’?

Met deze tips word je overal uitgenodigd

Steeds meer bedrijven vragen om een videosollicitatie. Op deze manier kunnen ze jou op een snelle manier leren kennen. Maar zo’n videosollicitatie maken kan soms best lastig zijn.

Ook steeds meer bedrijven zijn op zoek naar Engels sprekende medewerkers dus met een Engelse videosollicitatie spring jij er gegarandeerd uit.

In deze blog geven we je tips voor een knallende videosollicitatie zodat jij die (buitenlandse) baan in Engeland kan veroveren of jouw toekomstige baas kan laten zien hoe groot jouw talenknobbel is.

Videos kijken

Om te zorgen dat jouw video-cv werkt, is het belangrijk om eerst te kijken hoe anderen het doen. Door te kijken naar andere videosollicitaties kan je veel dingen leren en ontdekken wat bij jou past en wat niet.

Ook het kijken naar Engelse series, films of YouTube video’s kan je helpen bij het maken van jouw videosollicitatie. Door andere mensen Engels te horen praten wordt het voor jezelf ook makkelijker.

Schrijf het uit

Bedenk voor het filmen van jouw video in grove lijnen wat je wil bespreken en schrijf dit op. Gebruik steekwoorden om er voor te zorgen dat het niet te ingestudeerd wordt. Ook woorden waar je moeite mee hebt kan je opschrijven als geheugensteuntje. Denk aan vaktermen of moeilijke lange woorden.

Verder is een paar keer oefenen belangrijk. De video zal waarschijnlijk niet in een keer goed gaan maar blijf filmen zodat je kan zien wat er goed en minder goed gaat.

Less is more

Houd de video algemeen. Zo kan je hem kan inzetten voor meerdere sollicitaties. Om er voor te zorgen dat je niet elke keer als je solliciteert een nieuwe videosollicitatie hoeft te maken kan je het beste een algemene video maken. Vertel over jezelf en wat jou speciaal maakt. In de brief of mail kan je dan aangeven waarom jij bij het bedrijf past

Ook de duur van de video is belangrijk, hou het kort en bondig want de recruiter krijgt veel sollicitaties voor zich. De recruiter wil dus snel kunnen bepalen of je geschikt bent voor de baan.

Setting

Ook een goede setting is belangrijk voor een overtuigende videosollicitatie. Er zijn een paar dingen om je aan vast te houden. Film niet tegen het licht in. Dit kan ervoor zorgen dat je slecht zichtbaar bent. Ga voor een neutrale achtergrond zitten. Het hoeft geen spierwitte muur te zijn maar een achtergrond met veel troep of tierelantijnen kan afleiden.

En kleed je alsof je echt op sollicitatie gaat want de video is de eerste indruk die de recruiter van jou zal hebben

Hopelijk helpen deze tips om die baan in het buitenland of in Nederland te bemachtigen! Vergeet niet dat het ook altijd handig is om normale sollicitatietips door te lezen en die te gebruiken voor jouw video!

Lees ook hoe je internationaal kunt solliciteren met behulp van social media

Lees ook hoe je een perfect sollicitatiegesprek in het Engels voert. Tips en voorbeeldzinnen.

Deel dit artikel via social media zodat anderen ook een perfecte Engelse videosollicitatie kunnen maken. Bedankt.

Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Sharing is caring. Thanks a lot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.