Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 51 beoordelingen bij Google

Samenwerken in een internationaal bedrijf

Samenwerken in een internationaal bedrijf

Tags: , , ,

internationaal samenwerken


Samenwerken in een internationaal bedrijf. De banenmarkt internationaliseert. Daarom kom je steeds meer internationale teams tegen binnen het bedrijven. Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Door gedeelde interesses en gewoontes zijn dit vaak hechte teams die veel met elkaar samenwerken. Als nieuwkomer kan het hierdoor lastig zijn om een gesprekje te beginnen of samen te werken.

Je bent bijvoorbeeld geen ster in Engels, of juist zij niet. Misschien vind je het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten. Om te zorgen dat dit jou niet in de weg staat bij een leuke samenwerking hebben we in deze blog de belangrijkste tips voor een internationale samenwerking samengevat.

Wat je als werkgever vooral wel moet doen

Begrijp de culturele achtergrond

Samenwerken in een internationaal bedrijf. Begrijp dat niet iedereen hetzelfde handelt op de werkvloer, zeker met verschillende culturele achtergronden. Wees hier open over, doe onderzoek en bespreek het op een beleefde manier. Ga, wanneer nodig, een functioneringsgesprek aan om de gewoontes en bedrijfscultuur te bespreken zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Maar blijf respectvol voor andermans gewoontes.

Houdt rekening met andere communicatiestijlen

Nederlanders zijn recht voor zijn raap en soms wat kort door de bocht. Als jouw internationale medewerker dit niet gewend is, kan dit verkeerd overkomen en misschien voor onzekerheid zorgen. Denk dus goed na over de dingen die je zegt en over de manier waarop je het zegt.

Wat je als collega zeker wel moet doen

Sla de vrijdagmiddagborrel niet over!

Op de werkvloer kan het soms lastig zijn om in contact te komen met andere teams. Zeker als je niet vaak moet samenwerken. Sla daarom zeker de vrijdagmiddagborrel en teambuilding activiteiten niet over. Dit zijn perfecte situaties om in contact te komen met jouw collega’s. In deze informele situaties praat je sneller met elkaar en bouw je misschien zelfs een persoonlijke band op.

Verbeter jouw Engels

Het komt vaak voor dat collega’s wel met elkaar willen communiceren maar het niet goed lukt door de taalbarrière. Misschien ben je wel geen ster in Engels of vind je het lastig om jouw kennis van de Engelse taal toe te passen in een gesprek. Een makkelijke manier om hieraan te werken is simpelweg gewoon lekker op de bank gaan zitten en een serie aan te zetten. Door Engelse series te kijken leer je wat de juiste zinsopbouw is en hoe je bepaalde dingen toepast.

Waar je als werkgever op moet letten

Geef het goede voorbeeld

Spreek altijd Engels in het bijzijn van internationale collega’s. Het is heel belangrijk dat je hier als leidinggevende op let, omdat jouw team sneller Nederlands gaat praten als jij dit ook doet. En door Nederlands te praten kan een internationale werknemer zich buitengesloten voelen of onzeker worden.

Waar je als collega op moet letten

Stereotypes als waarheid aannemen

Hofstede en andere geleerden hebben veel onderzoek gedaan naar de invloed van culturele verschillen op de werkvloer. Hou alleen niet te veel vast aan deze onderzoeken want iedereen is zijn eigen persoon. Stereotypering kan namelijk alleen maar averechts werken.

Kortom, houdt rekening met elkaar en blijf respectvol!

Leuk als je dit artikel hieronder met anderen wilt delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.