Bedrijfstrainingen zakelijk Engels op maat


SR training krijgt een 4.8/5 op basis van 31 beoordelingen bij Google

Een kijkje in de internationale banenmarkten

Een kijkje in de internationale banenmarkten

Tags: , ,

Internationaal jobhoppen de voor- en nadelen.
Internationale banen

Het stigma rondom jobhoppen

Jobhoppen is een trend die de laatste jaren steeds meer in het nieuws is.
Lees de voor- en nadelen.

Veel bedrijven hebben een duidelijke mening over de trend. Zo krijgen jongeren met een ellenlang cv vaak te maken met vooroordelen en worden ze hierdoor soms niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In deze blog gaan we kijken hoe dit in de andere delen van de wereld in zijn werk gaat en waarom Nederlandse jongeren met dit stigma te maken krijgen.

Hoe loyaal zijn de Nederlandse jongeren aan hun werkgever?

Uit onderzoek is gebleken dan Nederlandse jongeren heel loyaal zijn. Tenminste in vergelijking met hun internationale collega’s. Ze blijven namelijk langer hangen bij hun bijbaan of startersfunctie. Gemiddeld ruim een jaar langer dan hun jonge collega’s over de grenzen om precies te zijn. Naast Nederlandse jongeren (2,5 jaar) blijven ook Belgische jongeren (2 jaar), jongeren uit Zweden (1,89 jaar) en jongeren uit Denemarken (1,79 jaar) langer hangen. De jongeren die het meeste aan jobhoppen doen komen uit Maleisië, Indonesië en Hong Kong. Zij blijven gemiddeld zo’n 10 maanden werken bij het bedrijf waar ze starten.

Het verschil tussen generaties

Het verschil tussen generaties op het gebied van jobhoppen is vrij groot. Uit onderzoek blijkt dat jongeren veel meer aan jobhoppen doen dan de oudere generaties. Een reden hiervoor is dat de jongeren erg ondernemend en flexibel zijn.

Maar een stigma waar jongeren veel mee te maken krijgen is het feit dat ze allemaal aan jobhoppen doen. Nu is het dus zo dat ze het meer dan voorgaande generaties doen maar onderzoek laat dus zien dat overgroot gedeelte heel loyaal is.

De voordelen van internationaal jobhoppen

Maar waarom zouden zoveel jongeren er nou voor kiezen om te gaan jobhoppen. Heel simpel, meer ervaringen opdoen en vaak een flinke opslag. Als de jongeren aan de slag gaan bij een nieuw bedrijf kunnen ze vaak een grotere loonsverhoging krijgen dan bij hun huidige baan. Het is overigens wel zo dat een significante verhoging meestal pas wordt aangeboden na 3 tot 5 jaar bij de vorige baan. Verder is het ook een mooie kans om je op een ander gebied te ontwikkelen.

De nadelen van internationaal jobhoppen

Een hoger salaris en meer ervaring, dat klinkt heel positief. Maar aan jobhoppen zitten helaas ook een aantal nadelen verbonden. Jongeren die vaak van baan zijn gewisseld in een korte tijd krijgen te maken met vooroordelen. Ze worden soms niet eens uitgenodigd voor een gesprek. Werkgevers zijn bang dat ze na een jaar weer een nieuwe werknemer in moeten werken en dat kost veel tijd en geld.

Op deze manieren kunnen bedrijven waardevolle talenten mislopen en een werknemerstekort krijgen. Wees daarom openminded en zorg dat stigma’s jouw beoordelingsvermogen niet beïnvloeden.

Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Sharing is caring. Thanks a lot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS E-BOOK
150-zakelijke-Engelse-uitdrukkingen-SR training-zakelijk-Engels Zakelijke uitdrukkingen in het Engels 150 stuks!

Nederlandse uitleg, met Engelse voorbeeldzinnen.

 

Voorkom Van Gaaleriaanse Fouten, Spreek als een Native Speaker, Kom Professioneel over

DOWNLOAD

ONS WERKGEBIED

Onze taalcursussen geven wij meestal in het gebied van Vlissingen tot Rotterdam, van Breda tot Tilburg, Roosendaal en Bergen op Zoom, maar ook in andere plaatsen in Nederland zijn wij actief. Bekijk onze klantlocaties.

google-map-logo
STEL UW VRAAG
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog berichten

In de afgelopen maanden heeft een aantal van mijn collegae bij A&B Groep de cursus Zakelijk Engels gevolgd bij SR training en ik ben blij verrast met de behaalde resultaten.

SR training heeft het team Geboortezorgadvies van CZ op een praktische en inspirerende manier kennis laten maken met Zakelijk Engels.

Iedere les was voor mij boeiend en leerzaam. De opdrachtvormen waren wisselend, afgestemd op mijn werk. Dit maakte de lessen dynamischer.

SR training is een toegankelijk trainingsbureau dat hoogwaardige taaltrainingen aanbiedt. Het is een fijne partner in de samenwerking en is enorm flexibel. Flexibel in de inhoud van trainingen, de planning en de omgang.

Wat me vooral aansprak was, dat het zo toepasbaar was. We behandelden onze eigen e-mails en rapporten. Geen droge lesstof of invuloefeningen.

Wat een verschil met school, dat leren zo leuk kan zijn. Echt praktisch en afgestemd op onze groep.
Hartstikke bruikbaar in ons werk.

Het heeft me eigenlijk nog verder gebracht dan waar ik dacht uit te komen. Ik spreek met veel meer zelfvertrouwen en merk dat het communiceren stukken beter gaat. Ook is er aandacht besteed aan vaktechnische vocabulaire wat me erg heeft geholpen.